Banh Mi: Sørlandsgull Golden Ale, Tysk hveteøl.
Laks sashimi: Ginger Pale Ale, Saison.
Sushi: Ginger Pale Ale, Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Wit, eller Kølsch.
Jordbær: The Gathering Stout, Kings Port, eller Sterk Porter.
Biff Tartar: Belgisk trippel, Sterk mørk Trappist, eller Abbey Ale.
Biff: The Gathering Stout, Amerikansk Brown Ale, Altbier, eller Porter.
Akkar: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Wit, Belgisk sterk Golden Ale.
Spinat: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, eller Kølsch.
Souffle: The Gathering Stout, Kings Port, Porter, Fruktøl, (helst med litt sødme)
Flyndre: Sørlandsgull Golden Ale, Wit, og Kølsch.
Red Snapper: Sørlandsgull Golden Ale, Saison, Pils, Helles, Amerikansk hvete, og Wit.
Risotto: Sterk Belgisk Golden Ale, Belgisk Trippel, og Biere de garde.
Anderillette: Biere de garde, Belgisk Trippel, Belgisk Pale Ale, Belgisk Dobbel, Dobbelbock, prøv også Kriek Boon eller Alexander Rodenbach.
Ratatouille: Trippel, Kraftig Belgisk Golden Ale, Belgisk Dobbel, eller Biere de garde.
Bringebær i dessert: The Gathering Stout, Kings Port, Porter, eller Amerikansk Stout.
Kanin: Belgisk Pale Ale, Belgisk Trippel, Engelsk Pale ale, eller en sterk Bitter.
Quiche/Pai: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Helles, Kølsch, eller amerikansk Hvete.
Vaktel: Bitter, Belgisk Pale Ale, Belgisk Trippel, eller Biere de garde.
Gresskarpai: Ginger Pale Ale, The Gathering Stout, Kings Port, eller en kraftig Porter.
Helstekt/grillet svinekjøtt: Dunkel, Belgisk Dobbel, Dobbelbock, Altbier, eller Biere de garde.
Pizza: Hove Blonde, Amber Ale, eller Amerikansk Amber lager.
Fasan: Old Ale, Belgisk Dobbel, Biere de garde, Sterk mørk Trappist, Abbey Ale, eller en kraftig Engelsk Bitter.
Erter: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, eller Wit.
Peanøttsaus (Satay,Thai) : Hove Blonde, Saison, Ipa, Apa, Amerikansk Amber lager, eller Amerikansk Brown Ale.
Pate eller postei: Old Ale, Brown Ale- ( Engelsk og Amerikansk ) Belgisk Dobbel, Biere de garde, Abbey Ale, eller en sterk mørk Trappist.
Makaroni og Ost: Pale Ale, Bitter, Dunkel, eller Marzen.
Hummer: Sørlandsgull Golden Ale, Pils, Helles, Wit, Stout, eller Hveteøl.
Linser: Brown Ale, Dunkel, Dobbelbock, eller Marzen.
Sitronterte: The Gathering Stout, Gulrot Gose, Kraftig Porter, eller Berliner Weisse.
Lasagne: Amerikansk Amber lager, eller en Belgisk Pale Ale.
Kreps: Sørlandsgull Golden Ale, Helles, Wit, Hveteøl, eller Pils.
Lam / Grillet: Scotch Ale, Old Ale, Belgisk dobbel, eller Biere de garde.
Lam / Stekt: Scotch Ale, Old Ale, Biere de garde, eller Abbey Ales.
Røkt sild: Lunket Pilsner, eller røyk øl.
Kebab: The Gathering Stout, Brown Ale, Amber Ale, Bitter, Schwarzbier, eller røykøl.
Jambalaya: Hove Blonde, Apa, Ipa, Amerikansk Amber lager, Saison, Pils, Stout og Schwarzbier.
Blåskjell: Pils, Helles, Sterk Belgisk Golden Ale, eller Kølsch.
Chutney: Saison, Flanders red, eller flanders Brown ales.
Chowder: Sørlandsgull Golden Ale, Wit, Hveteøl, Helles, Pils, eller Kølsch.
Choucroute / surkål med tilbehør: Biere de garde, Belgisk Pale Ale, Hvetebock, Dobbelbock, Dunkel, eller en Marzen.
Chorizo: Apa, Ipa, Saison, eller en sterk Belgisk Golden Ale.
Chocolate: The Gatering Stout, Kings port, Sør fruktøl, eller en Porter.
Kinesisk: Sørlandsgull Golden Ale, Hvetebock, Hveteøl, Røykøl, Dunkel, eller en sterk Belgisk Golden Ale.
Chili relleno: Apa, Ipa, Røykøl, Dobbelbock, eller Stout.
Chili, con carne: The Gathering Stout, Apa, Brown Ale, Ipa eller en Røykøl.
Kylling / Ovnsbakt: Biere de garde, Dunkel, Bitter, Pale Ale, Brown Ale, Amerikansk Amber lager, eller Belgisk Pale ale.
Kylling / Fritert: Amerikansk Brown Ale, Amerikansk Amber lager, eller Altbier.
Kylling / Grillet: Brown Ale, Amber Ale, Porter, eller Røykøl.
Kylling / Tandoori: Apa, Saison, eller en sterk Belgisk Golden Ale.
Ostekake: The Gathering Stout, Søt fruktøl, eller Porter.
Charcuterie / skinker og oster: Biere de garde, Belgisk Pale ale, eller Belgisk dobbel.
Ceviche: Gulrot gose, Gueuze, Flanders red og Brown, eller Berlinerweisse.
Kaviar: Lunket Tysk pils.
Cassoulet: Biere de garde, Belgisk dobbel, eller Dobbelbock.
Carpaccio: Hvetebock, Pale Ale, eller Bitter.
Karibisk mat: Pils, Apa, Saison, eller Stout.
Carbonnade flamande / Biffstuing med øl: Old ale, Flanders brun, Belgisk dobbel, eller Dobbelbock.
Kalvelever: Sterk mør Trappist, eller Abbey Ale.
Blekksprutringer: Sørlandsgull Golden Ale, Pils, Helles, Kølsch, Saison, eller Apa.
Cæsarsalat: Sørlandsgull Golden Ale, Amerikansk Hvete, Kølsch, Wit, eller Hveteøl.
Burritos: Brown Ale, Apa, Altbier, eller Røykøl.
Hamburger: Brown Ale, Pale Ale, Ipa, Schwarzbier, Altbier, eller Amerikansk Amber lager.
Villsvin: The Gathering Stout, Dobbelbock, Dunkel, Porter, Mørk trappist, Abbey Ale, Scotch Ale, eller Røykøl.
Valnøtter: Dobbelbock, Dunkel, eller Engelsk Brown Ale.
Vietnamesisk (Generelt): Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Saison, Pils, Apa, eller Ipa.
Vichyssoise: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, eller Dobbelbock.
Viltkjøtt: Dobbelbock, Dunkel, Old Ale, Brown Ale, Porter, Scotch Ale, eller Røykøl.
Kalv: Dunkel, Hvete Bock, Saison, eller en sterk Belgisk Golden Ale.
Kalkun: Dunkel, Biere de garde, Belgisk Dobbel, eller Amerikansk Amber Lager.
Piggvar: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Wit, og Kølsch.
Tunfisk Salat og Tartar: Sørlandsgull Golden Ale, Wit, eller Hveteøl.
Snegler: Sørlandsgull Golden Ale, Pils, Saison, og Belgisk Trippel.
Røkelaks: Sørlandsgull Golden Ale, Gulrot Gose, Pils, Saison, Hveteøl, Wit, Røykøl, og Gueuze.
Skate (fisk) Sørlandsgull Golden Ale, Wit, Hveteøl, Helles, Kølsch eller Belgisk, sterk Golden Ale.
Reker: Sørlandsgull Golden Ale, Gulrot Gose, Pils, Hveteøl, Wit, Saison, Helles, Apa, eller Stout.
Shepherds Pie: The Gathering Stout, Brown Ale, Bitter, Porter, eller Dunkel.
Kråkebolle: Belgisk Trippel, Hvetebock, eller Sterk Belgisk Golden Ale.
Kamskjell: Engelsk Brown Ale, Porter, eller Dobbelbock.
Kamskjell (Spicy) Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Wit, Helles, eller Kølsch.
Pølser – Nesten alle ølstiler går til pølser, men spesielt: Sørlandsgull Golden Ale, Saison, Dunkel, Belgisk Pale Ale, Bitter, eller Biere de garde.
Sardiner: Tysk pils, Saison, Gueuze, eller Flanders Red Ale.
Salsa: Hove Blonde, Apa, Ipa, Saison, Pils, eller Amerikansk Amber lager.
Laks: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Wit, Amerikansk Hvete, Saison, Pils, eller en fruktig Ipa.
Salami: Sørlandsgull Golden Ale, Pils, Belgisk Trippel, Saison, eller Stout.
Salater: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Wit, Amerikansk Hvete, eller Kølsch.
Indisk / mild: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Wit, Helles Kølsch Pils, og Engelsk Pale Ale.
Indisk / Sterk: Sørlandsgull Golden Ale, Saison, Pils, eller Amerikansk Ipa.
Iskrem: The Gathering Stout, Kings Port Milk stout, Imperial Stout, eller en søt fruktøl.
Hummus: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Belgisk Pale Ale, Dunkel, eller en Engelsk Brown Ale.
Syltet sild: Gulrot gose, Pils, Red Flemish, Brown Ale, Gueuze eller Berliner weisse.
Ovnsbakt skinke: The Gathering Stout, Pils, Trippel, eller Engelsk Brown Ale.
Bayonneskinke: The Gathering Stout, Porter, Hellesbock eller Weissbock.
Kveite: Sørlandsgull Golden Ale, Wit, Hveteøl, Kølsch, Helles, eller Amerikansk Hveteøl.
Haggis: Scotch Ale eller røykøl.
Hyse / Røkt: Sørlandsgull Golden Ale, Røykøl, eller Hveteøl.
Gumbo: Apa, Brown Ale, Ipa, Amerikansk Amber lager, eller Hvetebock.
Guacamole: Hove Blonde, Apa, Ipa, og Amerikansk Amber lager.
Gulasj: Ginger Pale Ale, Dunkel, Engelsk Brown Ale, Porter, eller en mørk Trappist.
Gås: Dobbelbock, Hvetebock, Porter, eller Abbey ale.
Viltkjøtt: Scotch Ale, Biere de garde, dobbelbock, eller Belgisk dobbel.
Fruktterte: The Gathering Stout, Kings port, Amerikansk stout eller Porter.
Fondue ( Ost ): Biere de garde, Hellesbock, eller Dunkel.
Gåselever: Scotch Ale, Flanders red, Flanders brown, Framboise, Kriek, Søt Barley wine, eller en søt dobbelbock.
Fiskekaker: Gulrot gose, Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Wit, Helles, Kølsch eller Gueuze.
Falafel: Saison, Pils, eller en Amerikansk Ipa.
Fajita: Brown Ale, Apa, Ipa, Saison, eller Stout.
Enchiladas: Apa, Ipa, Dobbelbock, Marzen, Røykøl, eller Stout.
Empanadas: Apa, Ipa, Pils, eller Saison.
Egg: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Wit, Amerikansk hvete, Helles, eller Kølsch.
Røkt ål: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, eller Røykøl.
Andekonfit: Tør fruktøl ( Kriek Boon ) Biere de garde, eller Dobbelbock.
And / Crispy sterk: Pils, Saison, Apa eller Ipa.
And / Honningglasert: Kings port, Kriek, fruktøl generelt, Søt Dobbelbock, tørr framboise, mørk Trappist eller Porter.
And / grillet: Belgisk dobbel, Dobbelbock, Hvetebock, eller Biere de garde.
Dim sum: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Helles, Amerikansk hvete, eller Kølsch.
Crudites / Grønnsaker til dipp: Sørlandsgull Golden Ale, Biere de garde, Dunkel, eller Belgisk trippel.
Toast / Ostesmørbrød: Sørlandsgull Golden Ale, Helles, Kølsch, Wit, Altbier, eller Hveteøl.
Creme brulee: The Gathering Stout, Old Ale, Barley wine, Dobbelbock, kraftig porter, Kriek, eller en søt Framboise.
Krabbe: Sørlandsgull Golden Ale, Wit, Hveteøl, Helles, Pils, Stout, eller Saison.
Couscous: Sørlandsgull Golden Ale, Wit, Hveteøl, Helles, Apa, Sterk Belgisk Golden Ale.
Tunfisk ellers: Saison, eller Apa
Trøffel: Dobbelbock, Biere de garde, Sterk mørk Trappist, eller Abbey Ale.
Ørret: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, eller Hvetebock.
Tiramisu: The Gathering Stout, Søt fruktøl, eller Kingsport.
Thai mat (generelt) Ginger Pale Ale, Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Saison, Apa, Ipa, eller Amerikansk Amber Ale
Tempura: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Kølsch, eller Wit.
Tarte Tatin: The Gathering Stout, Kings Port, eller Sterk Porter.
Tapas: Sørlandsgull Golden Ale, Ginger Pale Ale, Hove Blonde, Hveteøl, Wit, Amerikansk Hvete, Pils, Helles, eller Kølsch.
Sverdfisk: Saison, Apa, Hvete Bock, eller Amerikansk Lager.
Pastaretter m/Pesto: Belgisk Trippel eller Sterk Belgisk Golden Ale.
Paste / Kjøttsaus: Amerikansk Amber lager, eller en Belgisk Pale Ale.
Pasta/ Sjømat: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Kølsch eller Helles.
Pasta/ Ost, krem, carbonara: Dobbelbock, Belgisk Trippel eller Biere de garde.
Rapphøne: Old Ale, Biere de garde, Belgisk Dobbel, Abbey Ale, eller Sterk mørk Trappist.
Panna cotta: The Gathering Stout, Fruktøl, Kraftig Old Ale, eller en sterk Porter.
Paella: Bitter, Sterk Belgisk Golden Ale, eller Biere de garde.
Østers: The Gathering Stout, Sørlandsgull Golden Ale, Ginger Pale Ale, Pils, Helles, Kølsch, Gueuze, eller Flanders red ale.
Oksehale: Old Ale, Scotch Ale, En lett Barley wine, Dobbelbock, Abbey ale, Brown Ale, (Engelsk og Amerikansk) Belgisk Dobbel, eller Sterk mørk Trappist.
Struts: Biere de garde, Belgisk Trippel, eller Helles Bock.
Osso buco: Scotch Ale, sterk mørk Trappist, Dobbelbock, eller Abbey Ale.
Løkterte: Biere de garde, Dunkel, Oktoberfest marzen, eller Amerikansk Amber lager.
Omelett: Sørlandsgull Golden Ale, Hove Blonde, Hveteøl, Wit, eller Amerikansk Hvete.
Oliven: Belgisk Trippel, Belgisk Dobbel eller Biere de garde.
Blekksprut: Sørlandsgull Golden Ale, Belgisk Trippel, Hveteøl, Wit, og kraftig Belgisk Golden Ale.
Nøtter: Engelsk Brown Ale, Belgisk Dobbel, og Dobbelbock.
Nachos: The Gathering Stout, Hove Blonde, Apa, Ipa, Amerikansk Amber lager.
Blåskjell: Sørlandsgull Golden Ale, Pils, Saison, Gueuze, Wit, og Hveteøl.
Sopp: Dunkel, Brown Ale, Dobbelbock, Belgisk Dobbel, og Scotch Ale.
Marokkansk (Generelt): Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Saison, Apa, Ipa, Helles, og Kraftig Belgisk Golden Ale.
Breiflabb: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Dunkel, Bockøl, Bitter, Brown Ale og Belgisk Dobbel.
Merguez / Lammepølse: Hove Blonde, Saison, Apa og Ipa.
Melon: Sørlandsgull Golden Ale, Gulrot Gose, Framboise, Hveteøl eller Kriek.
Kjøttpudding: Brown Ale, Bitter, Pale Ale, Porter eller Dunkel.
Makrell: Gulrot Gose, Pils, Ipa eller Gueuze.
Brownies: The Gathering Stout, eller Porter.
Bacalao: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Pils, eller en sterk Belgisk Golden Ale.
Bouillabaisse / Fransk fiskesuppe: Belgisk Trippel, Biere de garde, eller en sterk Belgisk Golden Ale.
Blini (med fisk eller kaviar) : Lunket Tysk Pils.
Bisonbiff: Amerikansk Brown Ale, eller Porter.
Biryani: Sørlandsgull Golden Ale, Hvetebock, Hveteøl, Saison, eller sterk Belgisk Golden Ale.
Rødbeter: Sørlandsgull Golden Ale, Dobbelbock, Wit, eller Abbey Ales.
Biff / Brasert: Belgisk Dobbel, mørk sterk Trappist, eller Abbey Ale.
Biff / Stekt: Engelsk Bitter, Pale Ale, eller Tysk Altbier.
Bønner: Biere de garde, Dobbelbock, eller Brown Ale.
Abbor / stekt- Ovnsbakt: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Nord Tysk Pils, eller Wit.
Banan fritert / dessert: The Gathering Stout, eller en Hvetebock.
Bacon / med egg: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, eller en Belgisk Wit.
Bacon / med annet: Belgisk Dobbel, Tysk Rauchbiers eller Dobbelbock.
Avokado: Apa eller Ipa.
Gratinerte poteter: Dobbelbock, eller Dunkel.
Asparges: Belgisk Trippel:
Eplepai / eplekake: The Gathering Stout, Kings Port, eller Porter.
Ansjos / salte: Lunket Tysk Pils.
Mandel / salt: Brown Ale, eller Pale Ale.
Aioli: Saison, eller sterk Belgisk Pale Ale.
Maiskolbe: Sørlandsgull Golden Ale, Helles, Kølsch, eller Hveteøl.
Coq au vin: Biere de garde, eller en Belgisk dobbel.
Torsk / Fritert: Pale Ale, Pils, Bitter, eller Amerikansk Amber lager.