Banh Mi: Sørlandsgull Golden Ale, Tysk hveteøl.

Laks sashimi: Ginger Pale Ale, Saison.

 

Sushi: Ginger Pale Ale, Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Wit, eller Kølsch.

 

Jordbær: The Gathering Stout, Kings Port, eller Sterk Porter.

 

Biff Tartar: Belgisk trippel, Sterk mørk Trappist, eller Abbey Ale.

 

Biff: The Gathering Stout, Amerikansk Brown Ale, Altbier, eller Porter.

 

Akkar: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Wit, Belgisk sterk Golden Ale.

 

Spinat: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, eller Kølsch.

 

Souffle: The Gathering Stout, Kings Port, Porter, Fruktøl, (helst med litt sødme)

 

Flyndre: Sørlandsgull Golden Ale, Wit, og Kølsch.

 

Red Snapper: Sørlandsgull Golden Ale, Saison, Pils, Helles, Amerikansk hvete, og Wit.

 

Risotto: Sterk Belgisk Golden Ale, Belgisk Trippel, og Biere de garde.

 

Anderillette: Biere de garde, Belgisk Trippel, Belgisk Pale Ale, Belgisk Dobbel, Dobbelbock, prøv også Kriek Boon eller Alexander Rodenbach.

 

Ratatouille: Trippel, Kraftig Belgisk Golden Ale, Belgisk Dobbel, eller Biere de garde.

 

Bringebær i dessert: The Gathering Stout, Kings Port, Porter, eller Amerikansk Stout.

 

Kanin: Belgisk Pale Ale, Belgisk Trippel, Engelsk Pale ale, eller en sterk Bitter.

 

Quiche/Pai: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Helles, Kølsch, eller amerikansk Hvete.

 

Vaktel: Bitter, Belgisk Pale Ale, Belgisk Trippel, eller Biere de garde.

 

Gresskarpai: Ginger Pale Ale, The Gathering Stout, Kings Port, eller en kraftig Porter.

 

Helstekt/grillet svinekjøtt: Dunkel, Belgisk Dobbel, Dobbelbock, Altbier, eller Biere de garde.

 

Pizza: Hove Blonde, Amber Ale, eller Amerikansk Amber lager.

 

Fasan: Old Ale, Belgisk Dobbel, Biere de garde, Sterk mørk Trappist, Abbey Ale, eller en kraftig Engelsk Bitter.

 

Erter: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, eller Wit.

 

Peanøttsaus (Satay,Thai) : Hove Blonde, Saison, Ipa, Apa, Amerikansk Amber lager, eller Amerikansk Brown Ale.

 

Pate eller postei: Old Ale, Brown Ale- ( Engelsk og Amerikansk ) Belgisk Dobbel, Biere de garde, Abbey Ale, eller en sterk mørk Trappist.

 

 

Makaroni og Ost: Pale Ale, Bitter, Dunkel, eller Marzen.

 

Hummer: Sørlandsgull Golden Ale, Pils, Helles, Wit, Stout, eller Hveteøl.

 

Linser: Brown Ale, Dunkel, Dobbelbock, eller Marzen.

 

Sitronterte: The Gathering Stout, Gulrot Gose, Kraftig Porter, eller Berliner Weisse.

 

Lasagne: Amerikansk Amber lager, eller en Belgisk Pale Ale.

 

Kreps: Sørlandsgull Golden Ale, Helles, Wit, Hveteøl, eller Pils.

 

Lam / Grillet: Scotch Ale, Old Ale, Belgisk dobbel, eller Biere de garde.

 

Lam / Stekt: Scotch Ale, Old Ale, Biere de garde, eller Abbey Ales.

 

Røkt sild: Lunket Pilsner, eller røyk øl.

 

Kebab: The Gathering Stout, Brown Ale, Amber Ale, Bitter, Schwarzbier, eller røykøl.

 

Jambalaya: Hove Blonde, Apa, Ipa, Amerikansk Amber lager, Saison, Pils, Stout og Schwarzbier.

 

Blåskjell: Pils, Helles, Sterk Belgisk Golden Ale, eller Kølsch.

 

Chutney: Saison, Flanders red, eller flanders Brown ales.

 

Chowder: Sørlandsgull Golden Ale, Wit, Hveteøl, Helles, Pils, eller Kølsch.

 

Choucroute / surkål med tilbehør: Biere de garde, Belgisk Pale Ale, Hvetebock, Dobbelbock, Dunkel, eller en Marzen.

 

Chorizo: Apa, Ipa, Saison, eller en sterk Belgisk Golden Ale.

 

Chocolate: The Gatering Stout, Kings port, Sør fruktøl, eller en Porter.

 

Kinesisk:  Sørlandsgull Golden Ale, Hvetebock, Hveteøl, Røykøl, Dunkel, eller en sterk Belgisk Golden Ale.

 

Chili relleno: Apa, Ipa, Røykøl, Dobbelbock, eller Stout.

 

Chili, con carne: The Gathering Stout, Apa, Brown Ale, Ipa eller en Røykøl.

 

Kylling / Ovnsbakt: Biere de garde, Dunkel, Bitter, Pale Ale, Brown Ale, Amerikansk Amber lager, eller Belgisk Pale ale.

 

Kylling / Fritert: Amerikansk Brown Ale, Amerikansk Amber lager, eller Altbier.

 

Kylling / Grillet: Brown Ale, Amber Ale, Porter, eller Røykøl.

 

Kylling / Tandoori: Apa, Saison, eller en sterk Belgisk Golden Ale.

 

Ostekake: The Gathering Stout, Søt fruktøl, eller Porter.

 

Charcuterie / skinker og oster: Biere de garde, Belgisk Pale ale, eller Belgisk dobbel.

 

Ceviche: Gulrot gose, Gueuze, Flanders red og Brown, eller Berlinerweisse.

 

Kaviar: Lunket Tysk pils.

 

Cassoulet: Biere de garde, Belgisk dobbel, eller Dobbelbock.

 

Carpaccio: Hvetebock, Pale Ale, eller Bitter.

 

Karibisk mat: Pils, Apa, Saison, eller Stout.

 

Carbonnade flamande /  Biffstuing med øl: Old ale, Flanders brun, Belgisk dobbel, eller Dobbelbock.

 

Kalvelever: Sterk mør Trappist, eller Abbey Ale.

 

Blekksprutringer: Sørlandsgull Golden Ale, Pils, Helles, Kølsch, Saison, eller Apa.

 

Cæsarsalat: Sørlandsgull Golden Ale, Amerikansk Hvete, Kølsch, Wit, eller Hveteøl.

 

Burritos: Brown Ale, Apa, Altbier, eller Røykøl.

 

Hamburger: Brown Ale, Pale Ale, Ipa, Schwarzbier, Altbier, eller Amerikansk Amber lager.

Villsvin: The Gathering Stout, Dobbelbock, Dunkel, Porter, Mørk trappist, Abbey Ale, Scotch Ale, eller Røykøl.

 

Valnøtter: Dobbelbock, Dunkel, eller Engelsk Brown Ale.

 

Vietnamesisk (Generelt):  Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Saison, Pils, Apa, eller Ipa.

 

Vichyssoise: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, eller Dobbelbock.

 

Viltkjøtt: Dobbelbock, Dunkel, Old Ale, Brown Ale, Porter, Scotch Ale, eller Røykøl.

 

Kalv: Dunkel, Hvete Bock, Saison, eller en sterk Belgisk Golden Ale.

 

Kalkun: Dunkel, Biere de garde, Belgisk Dobbel, eller Amerikansk Amber Lager.

 

Piggvar: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Wit, og Kølsch.

 

Tunfisk Salat og Tartar: Sørlandsgull Golden Ale, Wit, eller Hveteøl.

 

Snegler: Sørlandsgull Golden Ale, Pils, Saison, og Belgisk Trippel.

 

Røkelaks: Sørlandsgull Golden Ale, Gulrot Gose, Pils, Saison, Hveteøl, Wit, Røykøl, og Gueuze.

 

Skate (fisk)  Sørlandsgull Golden Ale, Wit, Hveteøl, Helles, Kølsch eller Belgisk, sterk Golden Ale.

 

Reker: Sørlandsgull Golden Ale, Gulrot Gose, Pils, Hveteøl, Wit, Saison, Helles, Apa, eller Stout.

 

Shepherds Pie: The Gathering Stout, Brown Ale, Bitter, Porter, eller Dunkel.

 

Kråkebolle: Belgisk Trippel, Hvetebock, eller Sterk Belgisk Golden Ale.

 

Kamskjell: Engelsk Brown Ale, Porter, eller Dobbelbock.

 

Kamskjell (Spicy)  Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Wit, Helles, eller Kølsch.

 

Pølser Nesten alle ølstiler går til pølser, men spesielt: Sørlandsgull Golden Ale, Saison, Dunkel, Belgisk Pale Ale, Bitter, eller Biere de garde.

 

Sardiner: Tysk pils, Saison, Gueuze, eller Flanders Red Ale.

 

Salsa: Hove Blonde, Apa, Ipa, Saison, Pils, eller Amerikansk Amber lager.

 

Laks: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Wit, Amerikansk Hvete, Saison, Pils, eller en fruktig Ipa.

 

Salami: Sørlandsgull Golden Ale, Pils, Belgisk Trippel, Saison, eller Stout.

 

Salater: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Wit, Amerikansk Hvete, eller Kølsch.

Indisk / mild: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Wit, Helles Kølsch Pils, og Engelsk Pale Ale.

 

Indisk / Sterk: Sørlandsgull Golden Ale, Saison, Pils, eller Amerikansk Ipa.

 

Iskrem: The Gathering Stout, Kings Port Milk stout, Imperial Stout, eller en søt fruktøl.

 

Hummus: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Belgisk Pale Ale, Dunkel, eller en Engelsk Brown Ale.

 

Syltet sild: Gulrot gose,  Pils, Red Flemish, Brown Ale, Gueuze eller Berliner weisse.

 

Ovnsbakt skinke: The Gathering Stout, Pils, Trippel, eller Engelsk Brown Ale.

 

Bayonneskinke: The Gathering Stout, Porter, Hellesbock eller Weissbock.

 

Kveite: Sørlandsgull Golden Ale, Wit, Hveteøl, Kølsch, Helles, eller Amerikansk Hveteøl.

 

Haggis: Scotch Ale eller røykøl.

 

Hyse / Røkt: Sørlandsgull Golden Ale, Røykøl, eller Hveteøl.

 

Gumbo: Apa, Brown Ale, Ipa, Amerikansk Amber lager, eller Hvetebock.

 

Guacamole: Hove Blonde, Apa, Ipa, og Amerikansk Amber lager.

 

Gulasj: Ginger Pale Ale, Dunkel, Engelsk Brown Ale, Porter, eller en mørk Trappist.

 

Gås: Dobbelbock, Hvetebock, Porter, eller Abbey ale.

 

Viltkjøtt: Scotch Ale, Biere de garde, dobbelbock, eller Belgisk dobbel.

 

Fruktterte: The Gathering Stout, Kings port, Amerikansk stout eller Porter.

 

Fondue ( Ost ): Biere de garde, Hellesbock, eller Dunkel.

 

Gåselever: Scotch Ale, Flanders red, Flanders brown, Framboise, Kriek, Søt Barley wine, eller en søt dobbelbock.

 

Fiskekaker: Gulrot gose, Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Wit, Helles, Kølsch eller Gueuze.

 

Falafel: Saison, Pils, eller en  Amerikansk Ipa.

 

Fajita: Brown Ale, Apa, Ipa, Saison, eller Stout.

 

Enchiladas: Apa, Ipa, Dobbelbock, Marzen, Røykøl, eller Stout.

 

Empanadas: Apa, Ipa, Pils, eller Saison.

 

Egg: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Wit, Amerikansk hvete, Helles, eller Kølsch.

 

Røkt ål: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, eller Røykøl.

 

Andekonfit: Tør fruktøl ( Kriek Boon ) Biere de garde, eller Dobbelbock.

 

And / Crispy sterk: Pils, Saison, Apa eller Ipa.

 

And / Honningglasert: Kings port, Kriek, fruktøl generelt, Søt Dobbelbock, tørr framboise, mørk Trappist eller Porter.

 

And / grillet: Belgisk dobbel, Dobbelbock, Hvetebock, eller Biere de garde.

 

Dim sum: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Helles, Amerikansk hvete, eller Kølsch.

 

Crudites / Grønnsaker til dipp: Sørlandsgull Golden Ale, Biere de garde, Dunkel, eller Belgisk trippel.

 

Toast / Ostesmørbrød: Sørlandsgull Golden Ale, Helles, Kølsch, Wit, Altbier, eller Hveteøl.

 

Creme brulee: The Gathering Stout, Old Ale, Barley wine, Dobbelbock, kraftig porter, Kriek, eller en søt Framboise.

 

Krabbe: Sørlandsgull Golden Ale, Wit, Hveteøl, Helles, Pils, Stout, eller Saison.

 

Couscous: Sørlandsgull Golden Ale, Wit, Hveteøl, Helles, Apa, Sterk Belgisk Golden Ale.

 

 

 

 

 

 

Tunfisk ellers: Saison, eller Apa

 

Trøffel: Dobbelbock, Biere de garde, Sterk mørk Trappist, eller Abbey Ale.

 

Ørret: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, eller Hvetebock.

 

Tiramisu: The Gathering Stout, Søt fruktøl, eller Kingsport.

 

Thai mat (generelt)  Ginger Pale Ale, Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Saison, Apa, Ipa, eller Amerikansk Amber Ale

 

Tempura: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Kølsch, eller Wit.

 

Tarte Tatin: The Gathering Stout, Kings Port, eller Sterk Porter.

 

Tapas: Sørlandsgull Golden Ale, Ginger Pale Ale, Hove Blonde, Hveteøl, Wit, Amerikansk Hvete, Pils, Helles, eller Kølsch.

 

Sverdfisk: Saison, Apa, Hvete Bock, eller Amerikansk Lager.

Pastaretter m/Pesto: Belgisk Trippel eller Sterk Belgisk Golden Ale.

 

Paste / Kjøttsaus: Amerikansk Amber lager, eller en Belgisk Pale Ale.

 

Pasta/ Sjømat: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Kølsch eller Helles.

 

Pasta/ Ost, krem, carbonara: Dobbelbock, Belgisk Trippel eller Biere de garde.

 

Rapphøne: Old Ale, Biere de garde, Belgisk Dobbel, Abbey Ale, eller Sterk mørk Trappist.

 

Panna cotta: The Gathering Stout, Fruktøl, Kraftig Old Ale, eller en sterk Porter.

 

Paella: Bitter, Sterk Belgisk Golden Ale, eller Biere de garde.

 

Østers: The Gathering Stout, Sørlandsgull Golden Ale, Ginger Pale Ale, Pils, Helles, Kølsch, Gueuze, eller Flanders red ale.

 

Oksehale: Old Ale, Scotch Ale, En lett Barley wine, Dobbelbock, Abbey ale, Brown Ale, (Engelsk og Amerikansk) Belgisk Dobbel, eller Sterk mørk Trappist.

 

Struts: Biere de garde, Belgisk Trippel, eller Helles Bock.

 

Osso buco: Scotch Ale, sterk mørk Trappist, Dobbelbock, eller Abbey Ale.

 

Løkterte: Biere de garde, Dunkel, Oktoberfest marzen, eller Amerikansk Amber lager.

 

Omelett: Sørlandsgull Golden Ale, Hove Blonde, Hveteøl, Wit, eller Amerikansk Hvete.

 

Oliven: Belgisk Trippel, Belgisk Dobbel eller Biere de garde.

 

Blekksprut: Sørlandsgull Golden Ale, Belgisk Trippel, Hveteøl, Wit, og kraftig Belgisk Golden Ale.

 

Nøtter: Engelsk Brown Ale, Belgisk Dobbel, og Dobbelbock.

 

Nachos: The Gathering Stout, Hove Blonde, Apa, Ipa, Amerikansk Amber lager.

 

Blåskjell: Sørlandsgull Golden Ale, Pils, Saison, Gueuze, Wit, og Hveteøl.

 

Sopp: Dunkel, Brown Ale, Dobbelbock, Belgisk Dobbel, og Scotch Ale.

 

Marokkansk (Generelt): Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Saison, Apa, Ipa, Helles, og Kraftig Belgisk Golden Ale.

 

Breiflabb: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Dunkel, Bockøl, Bitter, Brown Ale og Belgisk Dobbel.

 

Merguez / Lammepølse: Hove Blonde, Saison, Apa og Ipa.

 

Melon: Sørlandsgull Golden Ale, Gulrot Gose, Framboise, Hveteøl eller Kriek.

 

Kjøttpudding: Brown Ale, Bitter, Pale Ale, Porter eller Dunkel.

 

Makrell: Gulrot Gose, Pils, Ipa eller Gueuze.

 

Brownies: The Gathering Stout, eller Porter.

 

Bacalao: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Pils, eller en sterk Belgisk Golden Ale.

 

Bouillabaisse / Fransk fiskesuppe: Belgisk Trippel, Biere de garde, eller en sterk Belgisk Golden Ale.

 

Blini (med fisk eller kaviar) :  Lunket Tysk Pils.

 

Bisonbiff: Amerikansk Brown Ale, eller Porter.

 

Biryani: Sørlandsgull Golden Ale, Hvetebock, Hveteøl, Saison, eller sterk Belgisk Golden Ale.

 

Rødbeter: Sørlandsgull Golden Ale, Dobbelbock, Wit, eller Abbey Ales.

 

Biff / Brasert: Belgisk Dobbel, mørk sterk Trappist, eller Abbey Ale.

 

Biff / Stekt: Engelsk Bitter, Pale Ale, eller Tysk Altbier.

 

Bønner: Biere de garde, Dobbelbock, eller Brown Ale.

 

Abbor / stekt- Ovnsbakt:  Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, Nord Tysk Pils, eller Wit.

 

Banan fritert / dessert: The Gathering Stout, eller en Hvetebock.

 

Bacon / med egg: Sørlandsgull Golden Ale, Hveteøl, eller en Belgisk Wit.

 

Bacon / med annet: Belgisk Dobbel, Tysk Rauchbiers eller Dobbelbock.

 

Avokado: Apa eller Ipa.

 

Gratinerte poteter: Dobbelbock, eller Dunkel.

 

Asparges: Belgisk Trippel:

 

Eplepai / eplekake: The Gathering Stout, Kings Port, eller  Porter.

Ansjos / salte: Lunket Tysk Pils.

 

Mandel / salt: Brown Ale, eller Pale Ale.

 

Aioli: Saison, eller sterk Belgisk Pale Ale.

Maiskolbe: Sørlandsgull Golden Ale, Helles, Kølsch, eller Hveteøl.

 

Coq au vin: Biere de garde, eller en Belgisk dobbel.

Torsk / Fritert: Pale Ale, Pils, Bitter, eller Amerikansk Amber lager.

 

 

0
    0
    Din handlekurv
    Din handlekurv er tomTilbake til butikk